Sponsors

THoCC

The House of Contact Centers doet projecten, geeft opleiding en onderzoekt. De focus van THoCC is klantcontact via afstandskanalen en het engagement: waardecreatie. THoCC verkiest als samenwerkingsmodel ‘no cure, no pay’. THoCC ontwikkelde een methodologie die inmiddels al 10 jaar met veel succes in grote en kleinere organisaties wordt toegepast. Geen kernfysica maar een consequente en complete aanpak.

Avaya

Avaya ondersteunt de bedrijfskritische, real-time communicatietoepassingen van de belangrijkste zakelijke processen van onze wereld. Avaya levert een breed portfolio software en services voor contactcenters en unified communicatie op basis van geïntegreerde, veilige netwerkfunctionaliteit — lokaal, in de cloud of een combinatie van beide. De digitale wereld vraagt om dynamische communicatie-ondersteuning, en Avaya is daarvoor perfect toegerust.

FRONTLINE

Wij creëren klantbeleving! Frontline begrijpt dat klanten willen uitblinken op het gebied van klantcontact. Onze expertise is het inrichten van klantgerichte en innovatieve klantcontact oplossingen. Onze focus ligt, net als bij onze klanten, op klanttevredenheid. Met de juiste inzet van de beste technologie creëren wij klantbeleving. Een beleving waar de klanttevredenheid en de medewerker tevredenheid mee wordt vergroot.

Planmen

Benut het volledig potentieel van je mensen en organisatie. Zorg dat ’t klopt! Dit doen we door werkzaamheden en personeel op elkaar af te stemmen. Het volledig potentieel kan alléén benut worden als het fundament klopt. Dan ontstaat er vrijheid, trots en rust in de organisatie. We doen dit met een doelgerichte aanpak, een divers team van consultants en de Planningsschijf van Zes. Of het nu gaat om advies, softwareselectie, implementaties, de inzet van tijdelijke of structurele inzet. Wij zorgen dat planning verandert in Workforce Management. Ook verzorgen wij opleidingen, trainingen en kennisevents. Maak kennis met Workforce Management van PlanMen.